Jarní detoxikační kúra

Nedostatek pohybu a sluníčka, prodělané chřipky a nachlazení, hodně stresu a málo odpočinku, těžká strava bez vitamínů a minerálů. Přes zimu se v našem těle nahromadí spousta škodlivých látek a oslabené tělo má s jejich likvidací problémy. To se projevuje nejčastěji únavou, ospalostí, nedostatkem energie, ale i rýmou, záněty dýchacích cest, potížemi s trávením jako např. těžkým žaludkem, zácpou či pálením žáhy. Naše tělo vylučuje škodliviny pomocí několika detoxikačních systémů. Patří mezi ně játra, ledviny, plíce, střeva, kůže a lymfatický systém. Jejich přetěžování se projevuje negativně na našem celkovém zdravotním stavu. Pokud chcete i vy vykročit do tohoto období jako nový člověk, nastartujte se jarní očistou těla a zbavte se všech škodlivin, které jste za zimu nasbírali. Očistná kúra není jen prostředek pro snížení hmotnosti, ale je také prevencí před civilizačními chorobami, zvyšuje imunitu i celkovou kondici.

K pročištění organismu pomáhá pravidelný aktivní pohyb, nejlépe rychlá chůze nebo lehký běh. Pohyb povzbudí krevní oběh, zlepší náladu, posílí kardiovaskulární systém a při pocení se odplavují škodliviny z našeho těla. Snažte se být hodně na čerstvém vzduchu a na sluníčku. Jezte lehkou stravu, především čerstvou zeleninu a ovoce. Doplňte minerály a vitamíny. Zvolněte pokud možno pracovní tempo a zkuste se více věnovat svým zálibám. Důležitý je taky dostatek spánku. Pijte čistící bylinkové čaje. Zajděte si do sauny. Pravidelná návštěva sauny posiluje obranyschopnost lidského organismu, snižuje výskyt různých onemocnění, přináší uvolnění, působí proti stresu a odplavuje škodliviny z těla.

EPAM terapie doporučuje na jarní detoxikační kúru: EPAM 35 – jaterní, čistící. Na této modifikaci jsou „postaveny“ programy obnovy buněk nejen samotných jater, ale také prakticky všech orgánů břišní dutiny (žaludku, slinivky, střev). EPAM 24 – ledvinový. Tato modifikace je zaměřena na obnovu vylučovacího ústrojí. Přípravky užívejte 4x denně 9 kapek do převařené vychladlé vody. Doplňující pomocí může být i přírodní biostimulátor EPAM 20 D – posilující, který výrazně posiluje organismus po nemoci, při vyčerpání a při fyzické i psychické únavě. Pro prevenci doporučujeme nakapat 10-15 kapek 2x denně pod jazyk, zde ponechat 2-3 minuty a poté spolknout.
Dále doporučujeme zařadit i klasickou fytoterapii, k níž se hodí zejména tibetský čaj EPAM Na játra a žlučník – čistící. Účinnost čaje lze zvýšit přidáním aromatických tinktur EPAM např. echinacea, muškát a propolis.

Vhodné jsou také koupele s aromatickou solí EPAM. Způsob jejich působení je dvojí. Jednak se léčivé látky obsažené v soli vstřebávají přes kůži celým povrchem těla a za druhé ovlivňují organismus přes čichové receptory. Tyto receptory při rozdílných vůních aktivují postupně všechny části mozku a přes centrální nervovou soustavu se jejich účinek přenáší do různých systémů a orgánů. Vyzkoušet můžete např. sůl s mumiem, jedlí, nebo muškátem.

Pro doplnění vitamínů a minerálů můžete vyzkoušet tibetské medové elixíry EPAM. Tibetský medový elixír 100% přírodní multivitamin – je kvalitní med obohacený rostlinami (rakytník, jeřabina, brusinka, šípek). Lidský organismus přijímá přírodní vitamíny mnohem lépe než vitamíny syntetického původu. Tento med obsahuje velké množství vitamínu C, vitamínů skupiny B, dále vit. A, D, F, K, P, oleje, organické kyseliny, pektiny, třísloviny, slizy, flavonoidy, glukózu, sorbitol, hořčiny z minerálních látek a některé mikroelementy. Tibetský medový elixír s mumiem obsahuje všechny mikroelementy periodické tabulky (tj. všechny látky, které náš organismus potřebuje ke správnému fungování) jedná se o železo, draslík, mangan, zinek, měď, molybden, selen aj. Tyto medy zvyšují odolnost organismu, posilují imunitní systém a mají detoxikační účinky. Také pomáhají při léčbě zažívacích a dýchacích potíží a onemocnění pohybového aparátu. Jako prevenci doporučujeme užívat 1 lžičku denně 30 minut před jídlem nebo 1 hodinu po jídle.

Vyzkoušet můžete také Očišťující směs proti parazitům. Vědecké výzkumy potvrdily, že se v lidském těle nachází více jak 300 druhů různých červů, kteří mohou způsobovat celou řadu vážných zdravotních problémů.

Odkaz: https://epam.eu/cz/nemoci_a_jejich_terapie_1